OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVC Mannschaft Kortessem - ZVK Meeuwen  3-3 pen. 5-4 (2-2)

DATUM 15-10-2010

DOELPUNTEN 7' Princen 1-0, 8' De Smedt 1-1, 17' Sleypen 2-1, 18' Arslan 2-2, 26' Poelmans 2-3, 35' Princen 3-3.

Strafschoppen: Bosmans 0-1, Adams 1-1, Poelmans 1-2, Sleypen 2-2, Clerkx 2-3, Princen 3-3, Van Seggelen 3-3, Simon 4-3, Arslan 4-4, Klawitter 5-4.

VERSLAG Na een zware kermisweek vertrok Meeuwen zonder de gekwetste Gijbels naar Kortessem, 3e nat voor een wedstrijd in het kader van de Beker van België.

We moesten aantreden in een hal die te klein, en zo afgekeurd is voor nationaal zaalvoetbal. Een wedstrijd voor de nationale beker mag hier echter wel gespeeld worden, begrijpe wie kan.

Al snel bleek dat de kermis nog niet uit de benen was, zodat Kortessem het begin van de wedstrijd voor zijn rekening nam. Na een solo knalde Sleypen de eerste verwittiging tegen de paal. Meeuwen probeerde de thuisploeg vast te zetten op eigen helft, maar deze kwam er telkens zeer snel uit. Na 7 minuten kan Witters een doorgebroken speler nog van de openingstreffer houden, maaar enkele tellen later kan Princen de score openen.

Dan volgt een waanzinnige minuut waarin zowel de thuisploeg als Meeuwen een 3 tegen 1 overtal niet kan uitbuiten. In dezelfde minuut hangt De Smedt de bordjes weer gelijk na een assist van Bosmans. Meeuwen probeert de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar dit lukt niet echt. Na 14 minuten kunnen de bezoekers nog eens dreigen na een schot van Poelmans op de paal. Drie minuten vóór rusten brengt Sleypen na een lang uitgesponnen één-twee Kortessem opnieuw op voorsprong. Ook ditmaal slaat Meeuwen onmiddellijk terug via Arslan en kunnen we met een 2-2 stand gaan rusten.

Meeuwen komt iets beter uit de kleedkamer en geeft nu veel minder weg. Na een aktie Bosmans-Arslan kan Poelmans de bal in de korte hoek binnen schieten. Kortessem moet nu meer komen en dit biedt enkele mogelijkheden op de tegenaanval. Zo schiet Van Seggelen de mooiste kans net naast. De thuisploeg wil zich niet bij de feiten neerleggen. Als Princen 5 minuten voor tijd naar binnen komt en verwoestend uithaalt is de verdiende gelijkmaker een feit. In de laatste minuten proberen beide ploegen de loterij van strafschoppen te vermijden, echter zonder resultaat.

Deze strafschoppen vliegen er allemaal vlot binnen, enkel de 4e van Meeuwen wordt door Van Seggelen gemist en zo mag Kortessem verder naar de volgende ronde.